چاپ پنجم رمان جنگ که تمام شد بیدارم کن... با رونمایی شد

n002

چاپ پنجم رمان جنگ که تمام شد بیدارم کن... با رونمایی شد

آیین رونمایی از چاپ پنجم کتاب جنگ که تمام شد بیدارم کن با حضور جمعی از هنرمندان و نویسندگان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی انتشارات چکانه آیین رونمایی از چاپ پنجم رمان جنگ که تمام شد بیدارم کن... چهار آبان ماه با حضور جمعی از هنرمندان نویسندگان رونمایی شد. در این مراسم که همزمان با هفتادمین زاد روز عباس جهانگیریان مصادف بود هنرمندانی چون بهزاد فراهانی، رضا بابک، کاظم بلوچی، مجید قناد، مهدی میامی، محمد شیری، ناصر آویژه، ژاکلین آواره، هومن مجابی، کاوه کیانی، لاله مالمیر و جمعی از نویسندگان، اعضا هیات مدیره انجمن تئاتر کودک و نوجوان و برخی از اعضا انجمن نویسندگان و مننتقدان، نویسندگانی چون حمید رضا شاه آبادی، محسن هجری و امیر بیگ محمدی حضور داشتند.


در ابتدای این مراسم صدیقه حسن‎زاده مدیر مسئول نشر چکانه، سه شاخص اصلی برای تجدید چاپ این رمان برای پنجمین بار را پرداختن نویسنده به مسئله جنگ و بازنمایی فضای فرهنگی و اجتماعی قم به عنوان شهری مهاجرپذیر در ایام دفاع مقدس، همچنین تسلط نویسنده بر دنیای نوجوانی شخصیت اصلی رمان و مسئله عشق در دوران نوجوانی دانست و گفت: این رمان برای نسل حاضر که از فضای دفاع مقدس دور هستند؛ کتابی است که زمینه ی درک حال و هوای حاکم بر فضای فرهنگی و اجتماعی آن دوران را فراهم می‎کند و مخاطبان نوجوان می‎توانند اشتراکات دنیای نوجوانی اکنون خود را با شخصیت نوجوان رمان تطبیق دهند و امید و عشق را با او تجربه کنند.

n001
در این نشست حمید رضا شاه آبادی نویسنده و عضو هیات رییسه انجمن نویسندگان و منتقدان، با اشاره به تفاوت دنیای کودکان و بزرگسالان و حاکمیت عنصر شگفتی در دنیای کودکان گفت: شگفتی صفت فلاسفه است که شاید ما بر طبق عادت از کنار آنها عبور کنیم در حالی که کودکان با پرسشگری در این شگفتی می آموزند. به نسبت رشد کودک این معصومیت در تقابل با تجربه های پیچیده عوض می شود و این تجربه‎ی ورود به جهان واقعی و بزرگسالی است. نوجوان طعم تلخ رشد را با تجربه می چشد و آن شگفتی در نوجوانی از بین می رود و نوجوان یاد می گیرد که باید بزرگسالانه بیاندیشد. برای عبور از این تجربه های تلخ نیاز داریم به عشق و هنر و در این رمان به خوبی به این دو عنصر پرداخت شده است.
این نویسنده افزود: این رمان برای کسانی که اولین تجربه های مواجه با جهان واقعی را کسب می کنند به خوبی اشاره کرده است که راه نجات ما عشق و هنر است که باید در آن حضور داشته باشیم این دو پناهگاهی است که می توان به شکل امن‎تری در این دو به زندگی ادامه داد. کاری که شخصیت نوجوان این رمان با هنر و عشق در این جهان احساس امنیت و امید می کند. باید گفت نوع نگاه به عشق در این رمان عشقی نجات بخش و بزرگ کننده است.
امیر بیگ محمدی مدیر آژانس ادبی تماس انتشار کتاب‎هایی از این دست را در ترویج فرهنگ مقاومت غنیمت برای نسل حال حاضر مفید دانست.
محسن هجری دیگر میهمان این برنامه در خصوص این رمان گفت: شخصیت اصلی رمان که یک مهاجر جنگ زده است و در یک فضای سنتی و تاریخی و فکری قرار می‎گیرد؛ باید مسیر زندگی اش را پیش ببرد و اینجاست که توسط او از تضاد مفهوم جنگ و سنت مفهومی چون عشق جوشش می کند و این تضاد بین جنگ و عشق به عنوان یک مفهوم سخت و نرم به صورت طبیعی و عاری از ملودرام کلیشه ای زاده شده است . این رمان یک حرف متفاوتی را برای عموم گروه های سنی و نه فقط نوجوانان خلق کرده است.
عباس جهانگیریان ضمن تشکراز حضور میهمانان این مراسم تجدید چاپ این رمان را فرصتی برای تعامل دوباره و ارتباط با مخاطبان نوجوان دانست.
در پایان این آیین حاضرین در نشست جلد این کتاب را امضا کردند.
چاپ پنجم رمان جنگ که تمام شد بیدارم کن... توسط انتشارات چکانه منتشر شد و از طریق وب ساید رسمی این انتشارات و پخش کتابخون در سراسر کشور قابل دسترس است.

سریال بخاطر سوفیا در ژانر تلفیقی مافیای اجتماعی در دست بازنویسی است

 n003

سریال بخاطر سوفیا در ژانر تلفیقی مافیای اجتماعی در دست بازنویسی است

شخصیت پردازی و خلق جهان داستان سریال "بخاطر سوفیا" در ژانری تلفیقی با رویکرد بازنمایی شخصیت‎های مافیایی در سینما متناسب با سلیقه‎ی مخاطب امروز نگاشته شده است.

صدیقه حسن زاده در گفتگوی اختصاصی از منتفی شدن تولید سریال بخاطر سوفیا توسط موسسه آیه به تهیه کنندگی مهدی محمدیان خبر داد و اعلام کرد بازنویسی فیلمنامه های سریال بخاطر سوفیا تا چند هفته ی آتی به اتمام می‎رسد.
این نویسنده گفت: سال گذشته نگارش سریال بخاطر سوفیا در قالب هشت قسمت در ژانر مافیای اجتماعی به اتمام رسید. از ابتدای امسال در پی مذاکره با موسسه فرهنگی آیه قرار بود سریال تولید شود که بر همین مبنا بازنویسی آن را شروع کردم. اما به دلیل عدم توافق با گروه تولید، فعلاً همکاری با موسسه آیه منتفی است. وی افزود: بازنویسی و نهایی سازی متن تا چند هفته آتی به پایان می رسد‌ و بر این اساس، این سریال بیشتر از هشت قسمت برای شبکه‎ی پخش خانگی آماده خواهد شد.
نویسنده فیلمنامه معبر جانان در خصوص قصه این سریال گفت: وقایع داستانی این سریال در ژانر مافیایی اجتماعی، اختلافات و بحران درون گروهی و چالش‎های خانوادگی یک گروه مافیای پزشکی، دارو و قاچاق انسان را به تصویر می‎کشد.
حسن زاده در خصوص ساختار روایی این سریال گفت: از ساختار روایت موازی و پازل‎گونه برای طرح وقایع و حرکت شخصیت‎ها در پیشبرد و ایجاد تعلیق استفاده کرده‎ام. به این شکل که در یک ساختار داستانی مستقل، هر یک از شخصیت‎ها، داستان زیسته‎ی خود را نیز روایت می‎کنند. اینگونه عرصه را برای بیان قصه ای مستقل و پر گره، از زاویه دید شخصیت های مختلف به صورت موازی و روایت دانای کل نامحدود گسترش داده ام.
نویسنده فیلمنامه "ملاقات در ساعت۱۳:۱۳ دقیقه" ، در شخصیت پردازی فیلمنامه هایش از یک تکنیک ابداعی شخصیت پردازی که مبتنی بر الگوهای روانشناختی همچنین روایت‎های موازی و اپیزودیک شخصیت ها به صورت اجزا مستقل در دل یک جریان داستانی مستقل، بهره می برد ؛ حسن زاده در نگارش سریال بخاطر سوفیا تلاش کرده است از شاخص های سینمای کلاه مخملی متناسب با سلیقه مخاطب امروز استفاده کرده است.
حسن زاده در این خصوص گفت: در نگارش سریال "بخاطر سوفیا" بنا به اقتضاعات ساختار داستانی سریال نیاز بود شخصیت های مافیایی ایرانی خلق کنم. بر این اساس با بهره از ویژگی‎های سینمای فیلم فارسی و کلاه مخملی‎ها، جریان سینمای روز کشور و زیست بوم فرهنگی و اجتماعی کنونی؛ ژانری تلفیقی متناسب با سلیقه‎ی مخاطب امروز در شخصیت پردازی و خلق جهان داستان؛ با رویکرد بازنمایی سینمای مافیای ایرانی را ، طراحی کردم.
در این خصوص وی معتقد است: سینمای ایران یکی از معدود سینماهای جهان است که برای خود یک ژانر مستقل به نام فیلم فارسی یا همان کلاه مخملی‎ها دارد.
نویسنده فیلمنامه شیلان؛ مهمترین شاخصه های ساختار روایی سینمای کلاه مخملی ایران را عشق، جنایت، خیانت و رفاقت دانست و افزود: این چهار شاخصه‎ی اصلی در ساختار سینمای فیلم فارسی، بعلاوه‎ی ادبیات منحصر به فرد در گفتارنویسی، آداب و رفتار و سبک زندگی شخصیت‎ها؛ جهان ملموسی را برای مخاطب خود ایجاد کرد که از دوره‎ی شکل‎گیری این ژانر تا اکنون، همواره با آثار به یادماندنی و خاطره ساز مواجه بوده ایم. اما همین شاخص ها به عنوان دستمایه بسیاری از آثار سینمایی چند دهه‎ی اخیر، کمتر توانسته است در شکل گیری یک سینمای نو و بومی و یا حتی یک فیلم مستقل اثر گذار بر ناخودآگاه جمعی مخاطبان موفق عمل کند.
وی دلیل این ناکامی را اینگونه تشریح کرد: سینمای کلاه مخملی در زمانه ی خود اساساً یک ساختار فرهنگی ریشه دار را با تمام ظرفیت‎هایش به خدمت گرفت که به تجربه‎ی زیسته ی مردم نزدیک بود. نیاز است در ژانر کلاه مخملی ها یک باز تعریف و به روزرسانی در سینمای ایران رخ دهد. احیای سینمای کلاه مخملی می‎تواند رنگ و بوی جدید و عمق بیشتری به جریان سینما و سریال سازی کشور بدهد. به شرط آنکه نویسندگان و کارگردان ها بتوانند شاخص های این سینما را متناسب با مخاطب امروز، شرایط اجتماعی و تحولات فرهنگی جامعه بازتعریف کنند.
این دانش آموخته سینما معتقد است: زیر لایه فرهنگی جامعه ایرانی براساس یک تفکر سنتی- آیینی و فرهنگی - دینی غنی و در هم تنیده بنا شده است و اساساً همین زیر ساخت منحصربه فرد در ناخودآگاه جمعی مخاطب ایرانی؛ در احیای سینمای کلاه مخملی‎ها، پارادوکس سنت و مدرنیته، تقابل جذابی را در قاب سینما ایجاد می‎کند.
حسن زاده اعلام کرد سریال دیگری به نام "جان درد" را در همین ژانر با موسسه نظار فیلم به تهیه کنندگی علیرضا نظارت در دست مذاکره دارد.